Foto's

Over Alcudia

Meer zien van Mallorca dan alleen het resort? Ook dan is Alcudia Garden een prima keuze, want de omgeving is heerlijk. Zoals gezegd ligt het direct aan het strand, en ook de gezellige haven ligt op steenworp afstand. Dit betekent dat voorzieningen als restaurants, cafés en winkeltjes niet ver weg zijn. Bovendien is ook de rest van Mallorca niet heel ver weg, u bent zo in de natuur.

Alcudia zelf is een vredig plaatsje in het noorden van Mallorca. Mooi is het ook. De geschiedenis gaat terug tot de Romeinen, en die lange historie is te zien. Zo is de hele stad omsloten door stadsmuren en zijn er mooie kerkjes zoals de parochiekerk St. Jaime.

Van de Romeinse geschiedenis is niet veel meer te zien, maar wel van de Arabische geschiedenis die het plaatsje kent. Toen zij de stad rond 900 na Christus voor het eerst bezochten, troffen zij ruïnes aan van de stad die het in de Romeinse tijd ooit geweest was. Toen besloten zij hier opnieuw een nederzetting te stichten, maar niet op dezelfde plek: het leek hun verstandiger iets meer landinwaarts te bouwen, om zo minder kwetsbaar te zijn vanaf de zee. Dit is nu nog terug te zien in steile straten van het stadje.

Vergelijk Alcudia Garden bij 2 aanbieders Bekijk prijs